• DOLAR
    34,25
    %-0,02
  • EURO
    37,01
    %0,02
  • ALTIN
    3,02
    %-0,11
  • BIST
    8,838
    %2,13
Mimarlar Odası Erzurum Temsilciliği Yeni Ofisine Taşındı

Mimarlar Odası Erzurum Temsilciliği Yeni Ofisine Taşındı

Türkiye Mimarlar Odası Erzurum Temsilciliği, düzenlene sade bir törenle yeni hizmet binasında hizmete başladı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Türkiye Mimarlar Odası Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra çok sayıda mimar üyelerin katılım ile Çaykara İş Merkezi’nin 3. katında ki temsilcilik ofisi hizmete açıldı. Burada üyelerle bir sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı […]

Türkiye Mimarlar Odası Erzurum Temsilciliği, düzenlene sade bir törenle yeni hizmet binasında hizmete başladı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Türkiye Mimarlar Odası Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra çok sayıda mimar üyelerin katılım ile Çaykara İş Merkezi’nin 3. katında ki temsilcilik ofisi hizmete açıldı. Burada üyelerle bir sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, belediyenin şehrin mimarisi için yaptığı çalışmalar ve projelerinden bahsetti. Sekmen, özellikle şehrin trafiğini rahatlatacak olan ve Cumhuriyet Caddesi’nin genişletilmesi konusunda ki düşüncelerini paylaşırken, Cumhuriyet İş Merkezi ve Çaykara İş Merkezi’ni de kapsayan projeyi anlattı. Bu iki iş merkezinin de yıkılacağını belirten Sekmen, havuzbaşından Yakutiye Medresesi’ne kadar olan kısmının yıkılarak Cumhuriyet Caddesi’nin genişletileceğini ve altına da otopark yapılacağını söyledi. Böylece şehrin trafiğinin de rahatlamış olacağının da altını çizen Sekmen, bu konudaki projenin tamamlandığını ve kısa sürede yıkım çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

Diğer yandan Mimarlar Odası Erzurum Temsilciliği Başkanı Lamiya Duru’da oda çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Dudu, kendisinin 2023 yılının kasıma ayında göreve başladığını belirterek, özellikle şube olmak için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını ifade etti.
Duru yaptığı konuşmada; “Bugün Erzurum Temsilciliği ofisimizin açılışını yaptık. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmlet Sekmen ve Van Şubesi başkanımız ile üyelerine, açılışımıza katılan tüm konuklarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Temsilciliğimiz, Van Şubeye bağlı. Şube olmamız için üye sayımızın 220 olması lazım. Biz de şube olma yolunda önemli adımlar atacağız. Güzel etkinlikler yapmamız lazım. Hep birlikte mimarlarımızla birlikte başarılı çalışmalar yapmak istiyoruz. Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizin projelerine destekler veriyoruz. Mevcut üye sayımız 201, 220’u olduğumuzda da şubeleşme yolunda en önemli adım atmış olacağız. Bu konuda çalışmamız var. Kayıtlı olmayan Erzurum’da ikamet eden mimarların isimlerini tek tek çıkardık. Üye olmayanların hepsiyle tek tek görüşüp üye olmaya davet edeceğiz. 1989 dan beri hiçmet veren temsilciliğimizin üye sayısının az olmasının sebebi Erzurum’da Mimarlık Fakültesinin geç geç açılması. 2013 yılında Mimarlık Fakültesi hizmete girdi. Bu nedenle yeterince mezun olmayınca mimar sayısının ve dolayısıyla da üye sayımız az. Ama artık yeni yeni öğrenciler odamıza kayıt olmaya başlayınca üye sayımızda artmaya başladı.” ifadelerini kullandı.
Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ki firmalarla birlikte belediyede 20’nin üzerinde mimar bulunduğu da hatırlatan Duru, bu mimarların da odaya kayıt olması konusunda Başkan Sekmen’den yardım istedi. Sekmen’de konuyla ilgili gerekli talimatı vererek belediye bünyesindeki mimarların odaya kayıt olmalarını talep etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM